Onderzoekspublicatie Schouder aan Schouder vermissingszaak Anne Faber.

/Vermissing en Opsporing/VermissingzaakAnneFaber , SamenwerkingOpsporingEnBurgers , OnderzoeksPublicatieSchouderaanSchouder

Op 28 januari 2020 hebben onderzoeker Jerôme Lam en lector Nicolien Kop de onderzoekspublicatie ‘Schouder aan schouder. Burger- en politieparticipatie tijdens de vermissing van Anne Faber.’ gepresenteerd.

In de eerste twee weken van oktober 2017 werd het nieuws in Nederland beheerst door de met grote maatschappelijke impact hebbende vermissingszaak van Anne Faber. Burgers mobiliseerden zich en journalisten volgden de initiatieven van burgers en politie op de voet.
Hoewel het bij de opsporing van vermiste personen belangrijk is dat burgers participeren en meehelpen, heeft burgerparticipatie in de praktijk ook de nodige haken en ogen. De opsporingsteams moesten in de vermissingszaak Anne Faber bepalen hoe de samenwerking met burgers invulling kon krijgen, met als doel participatie te omarmen, maar dat was (soms) makkelijker gezegd dan gedaan.

Op verzoek van de Dienst Regionale Recherche Midden-Nederland deed de Politieacademie onderzoek naar de ervaringen van betrokkenen met burgerparticipatie binnen de opsporing. Het doel was om maximaal lering te trekken uit de vermissingszaak Anne Faber.
Middels onderstaande link kunt u de uitkomsten van dit onderzoek bekijken.

https://www.politieacademie.nl/kennisenonderzoek/Onderzoek/Documents19433%20191211%20DEF%20Boek%20Anne%20Faber%20DI.PDF

#VermissingszaakAnneFaber #SamenwerkingOpsporingEnBurgers #OnderzoeksPublicatieSchouderaanSchouder