Het Police Expert Network on Missing Persons officieel EU-erkend!!!­č笭čç║

Het Police Expert Network on Missing Persons officieel EU-erkend!!!­č笭čç║

/Vermissing en Opsporing

Het Police Expert Network on Missing Persons (PEN-MP) heeft onlangs, na benoeming en goedkeuring van de Raad van Europese Unie, een offici├źle status gekregen binnen de Europese Unie en de Internationale opsporing.

Vaak bleek bij internationale opsporing bij vermissingen de samenwerking tussen verschillende landen bij de grens te vertragen, waardoor bijvoorbeeld ontvoerders zich veilig waanden in een ander land. Het PEN-MP heeft als doel deze samenwerking te versoepelen en eerder en effectiever internationaal te kunnen handelen bij vermiste personen. Het Police Expert Network on Missing Persons (PEN-MP) richt zich anders dan bijvoorbeeld Amber Alert niet alleen op kinderen, maar ook op volwassenen.

Momenteel is de samenwerking binnen het PEN-MP binnen een bereik van 21 landen. Naast Nederland zijn Tsjechi├ź, Denemarken, Estland, Frankrijk, Itali├ź, Ierland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Polen, Portugal, Roemeni├ź, Spanje, Slowakije, Sloveni├ź, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Bosni├ź-Herzegovina, Zwitserland en Canada erbij aangesloten.

Dankzij de offici├źle erkenning en toetreding van het Police Expert Network on Missing Persons kunnen bijvoorbeeld vermiste Nederlands sneller en effectiever worden opgespoord.

Namens alle netwerkpartners binnen dit Netwerk dank voor deze erkenning!

#MissingPersons #PEN-MP #InternationaleOpsporing #InternationaleSamenwerking #SamenSterker